Hvilke trapper passer til projektet?

En trapper er ikke noget, man bare sådan lige vælger. Mange ved ikke meget om trapper, fordi de indgår i et hus, når man køber det, eller fordi de sjældent forholder sig til, hvad der egentlig udgør en god trappe.

Men skal I i gang md et ny byggeprojekt, det kunne for eksempel være at bygge en ny toetagers bolig, eller måske skal I bygge til i virksomheden, så er det vigtigt at forholde sig lidt til, hvad der udgør en god trappe. Og hvordan den passer til jer og til bygningen.

Udendørs vs indendørs

>Der er stor forskel på, om du skal have en trappe, som skal fungere udendørs eller indendørs. Den trappe, der skal sidde ude, skal kunne holde til nogle helt andre ting, end den der skal sidde inde. Den skal både kunne holde til regn, blæst, sne og i den anden ende også en hel masse varme og sol.

Derfor skal det også være en langt mere robust trappe, lavet i nogle andre materialer og konstrueret på en anden måde den indendørs. Det kunne eksempelvis være tungere trin, flere sikkerhedsforanstaltninger som søjler og gelænder.

Typer af trapper

Der er mange forskellige typer af trapper indendørs billig, som alle har deres fordele, og som selvfølgelig passer ind i de omgivelser, de skal. Nogle eksempler på trapper, der måske passer til jeres projekt, kunne være:

  • Brandtrapper
  • Ståltrapper
  • Glastrapper
  • Ligeløbstrappe

Allerede bare de fire forskellige typer er meget forskellige og passer forskelligt ind i en bygning. Brandtrappen er til virksomheden, der er godt i gang med at bygge, og som skal have styr på sikkerhedsforanstaltningerne.

Stål- og glastrapperne er typer af forskelligt materiale, som man kan vælge at bygge sin trappe i. Der er stor forskel på, om det er en trappe af stål, glas eller måske træ. Det er tre helt forskellige trapper, som alle sammen passer ind i forskellige omgivelser.

Ligeløbstrappen er en type af trappe, som den kan se ud. Her er der mange forskellige muligheder, og det handler lige dele om, hvilket udtryk I vil skabe med trappen, og hvordan den kan passe ind i bygningen. Der er stor forskel på, hvor den skal lede hen.

En trappe til alle

Skal I bygge en trappe i en virksomhed, skal den kunne noget andet end hjemme i det nye, toetagers hus. Både fordi der skal gå mange flere mennesker på den på daglig basis, men også fordi der er så mange forskellige mennesker, der skal gå på den hver dag.

For eksempel må trinene ikke være for høje og for smalle, for så er der nogle mennesker, der ikke slå let kan gå på trappen. Der må heller ikke være for mange trin, for så kan ældre mennesker måske have svært ved at bevæge sig på den.

Der er også et aspekt i, at trappen skal kunne håndtere, hvis der er handicappede folk, der skal transporteres på 1.etage. Skal trappen så indeholde en lift, eller skal der måske installeres en elevator?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *